Josmeyer

Iconische wijnmaker uit de Elzas en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we hun klassieke wijnen, met een focus op riesling en biodynamische wijnbouw.

Josmeyer

Artéise & Co brut 2004
D

RIESLING BRAND GRAND CRU

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

RIESLING

Deze Riesling is droog en vol levendig; zilt en mineraal, gedragen door een stevige zuurgraad. De open neus evolueert naar citrus, mandarijn, boomgaardbloemen met een minerale toets zoals vuursteen. De mond is strak, verfijnd en nauwkeurig. De frisse zuurgraad duidt op een sterk zoutgehalte. Bloemen, citrusvruchten, zout en rotsen zijn een harmonieus geheel door dit prachtige terroir.

^

VINIFICATIE

De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel pneumatisch geperst. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13 %

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

7.2

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

6

Artéise & Co brut 2004
D

RIESLING BRAND GRAND CRU

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

RIESLING

Deze Riesling is droog en vol levendig; zilt en mineraal, gedragen door een stevige zuurgraad. De open neus evolueert naar citrus, mandarijn, boomgaardbloemen met een minerale toets zoals vuursteen. De mond is strak, verfijnd en nauwkeurig. De frisse zuurgraad duidt op een sterk zoutgehalte. Bloemen, citrusvruchten, zout en rotsen zijn een harmonieus geheel door dit prachtige terroir.

^

VINIFICATIE

De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel pneumatisch geperst. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13 %

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

6

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

7.2

HET WIJNHUIS

Josmeyer

Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.

De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.

Chateau de guery
Chateau de guery