Josmeyer
Josmeyer
RIESLING BRAND GRAND CRU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
Deze Riesling is droog en vol levendig; zilt en mineraal, gedragen door een stevige zuurgraad. De open neus evolueert naar citrus, mandarijn, boomgaardbloemen met een minerale toets zoals vuursteen. De mond is strak, verfijnd en nauwkeurig. De frisse zuurgraad duidt op een sterk zoutgehalte. Bloemen, citrusvruchten, zout en rotsen zijn een harmonieus geheel door dit prachtige terroir.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel pneumatisch geperst. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
7.2
RESIDUAL SUGAR (G/L)
6
RIESLING BRAND GRAND CRU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
Deze Riesling is droog en vol levendig; zilt en mineraal, gedragen door een stevige zuurgraad. De open neus evolueert naar citrus, mandarijn, boomgaardbloemen met een minerale toets zoals vuursteen. De mond is strak, verfijnd en nauwkeurig. De frisse zuurgraad duidt op een sterk zoutgehalte. Bloemen, citrusvruchten, zout en rotsen zijn een harmonieus geheel door dit prachtige terroir.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel pneumatisch geperst. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
6
TOTAL ACIDITY (G/L)
7.2
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.