Josmeyer

Josmeyer

RIESLING HENGST GRAND CRU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
Een expressieve en open neus waarin gekonfijte citrusvruchten, roze grapefruit en kruiden worden gecombineerd met een heldere mineraliteit. De levendige smaak wordt gedragen door een fijne en kristallijne zuurgraad, ondersteund door smaken van verse citrus en groen. Koelere jaargangen kunnen soms gereserveerd of iets sober zijn, maar de delicate en vaak luchtige structuur opent zich binnen 5 tot 7 jaar en verbetert met de jaren. De mineraliteit wordt vervolgens gecombineerd geuren van verbena en kalksteen.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd en indien nodig wordt zwavel toegevoegd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13.5 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
6
RESIDUAL SUGAR (G/L)
5

RIESLING BRAND GRAND CRU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
RIESLING
Een expressieve en open neus waarin gekonfijte citrusvruchten, roze grapefruit en kruiden worden gecombineerd met een heldere mineraliteit. De levendige smaak wordt gedragen door een fijne en kristallijne zuurgraad, ondersteund door smaken van verse citrus en groen. Koelere jaargangen kunnen soms gereserveerd of iets sober zijn, maar de delicate en vaak luchtige structuur opent zich binnen 5 tot 7 jaar en verbetert met de jaren. De mineraliteit wordt vervolgens gecombineerd geuren van verbena en kalksteen.
VINIFICATIE
De druiven worden gedurende ongeveer 7 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in een eeuwenoud vat. Daarna volgt een sur lie rijping van enkele maanden, tot de botteling, die meestal in juli plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd en indien nodig wordt zwavel toegevoegd.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13.5 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
5
TOTAL ACIDITY (G/L)
6
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.