Jean Diot

Jean Diot

RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT MEUNIER
Jean Diot Ratafia heeft een rijk en aromatisch smaakprofiel met tonen van gedroogd fruit, zoals vijgen en abrikozen, en hints van vanille en specerijen. Deze versterkte wijn biedt een volle, zijdeachtige textuur met een mooie balans tussen zoetheid en een lichte zuurheid. De afdronk is lang en complex, met een subtiele nootachtige nuance. Ideaal als digestief of bij desserts en sterke kazen.
VINIFICATIE
Jean Diot Ratafia wordt gemaakt door het combineren van druivensap met een rijke, krachtige brandewijn (eau-de-vie). Dit mengsel ondergaat een rijpingsproces in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak. Tijdens de rijping ontwikkelen zich de tonen van gedroogd fruit, vanille, en specerijen, en krijgt de Ratafia zijn kenmerkende, volle textuur.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
18 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
120

RATAFIA DE CHAMPAGNE
JEAN DIOT
DRUIF & WIJN
PINOT MEUNIER
Jean Diot Ratafia heeft een rijk en aromatisch smaakprofiel met tonen van gedroogd fruit, zoals vijgen en abrikozen, en hints van vanille en specerijen. Deze versterkte wijn biedt een volle, zijdeachtige textuur met een mooie balans tussen zoetheid en een lichte zuurheid. De afdronk is lang en complex, met een subtiele nootachtige nuance. Ideaal als digestief of bij desserts en sterke kazen.
VINIFICATIE
Jean Diot Ratafia wordt gemaakt door het combineren van druivensap met een rijke, krachtige brandewijn (eau-de-vie). Dit mengsel ondergaat een rijpingsproces in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak. Tijdens de rijping ontwikkelen zich de tonen van gedroogd fruit, vanille, en specerijen, en krijgt de Ratafia zijn kenmerkende, volle textuur.
FRANKRIJK
VINAY
ALCOHOLPERCENTAGE
18 %
RESIDUAL SUGAR (g/l)
120
HET WIJNHUIS
Jean Diot
Gevestigd in Vinay nabij Épernay, bezit al eeuwenlang wijngaarden in de Champagne. Tot enkele decennia geleden werden de druiven verkocht aan grote Champagnehuizen, maar begin jaren ’60 besloot Jean Diot om een eigen label te starten: Champagne Jean Diot.
In 1998 nam Jean-Philippe, de zoon van Jean Diot, het roer over en bracht het domein naar nieuwe hoogten. Hij breidde het assortiment uit met Extra Brut, Blanc de Blancs en Blanc de Noirs, en voerde vernieuwingen door op het domein. De wijngaarden, ongeveer zeven hectare rondom het huis en vijf hectare verspreid over de zuidelijke heuvels van Épernay en Vallée de la Marne, werden gereorganiseerd. Bovendien bouwde Jean-Philippe een ontvangstruimte en installeerde hij een nieuwe vinificatie ruimte voor het pressoir en de cuverie.