Château de Guéry
Familiedomein in Minervois, geleid door René-Henry Guéry. Producent van duurzame Minervois en Vin de Pays wijnen, op kalkhoudende kleibodems met invloeden van de Marin en Cers.
Château de Guéry
AUDORATION
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
MOUVÈDRE
Donkere wijn met paarse accenten en gul tranend. Neusvan zwart fruit en garrigue. De smaak is vol en opnieuw kruidig. Mourvèdre staat bekend om zijn strakke en vaak droge tannine. Dit is hier niet het geval, de tannine zijn weliswaar prominent aanwezig maar rijp, vlezig en haast gepolijst. Dit is een krachtige, rijpe en hartverwarmende wijn.
VINIFICATIE
Deze wijn komt van klei- en kalkrijke bodems met zandsteenachtige mergels. Na een fermentatie van 21 dagen bij 24-28 °C, rijpt 30% in eikenhouten vaten voor subtiele houttonen, terwijl de rest in roestvrijstalen tanks blijft voor frisheid en zuiverheid.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14.3 %
pH
3.62
RESIDUAL SUGAR (g/l)
0.8
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.85
AUDORATION
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
MOUVÈDRE
Donkere wijn met paarse accenten en gul tranend. Neusvan zwart fruit en garrigue. De smaak is vol en opnieuw kruidig. Mourvèdre staat bekend om zijn strakke en vaak droge tannine. Dit is hier niet het geval, de tannine zijn weliswaar prominent aanwezig maar rijp, vlezig en haast gepolijst. Dit is een krachtige, rijpe en hartverwarmende wijn.
VINIFICATIE
Deze wijn komt van klei- en kalkrijke bodems met zandsteenachtige mergels. Na een fermentatie van 21 dagen bij 24-28 °C, rijpt 30% in eikenhouten vaten voor subtiele houttonen, terwijl de rest in roestvrijstalen tanks blijft voor frisheid en zuiverheid.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14.3 %
pH
3.62
RESIDUAL SUGAR (g/l)
0.8
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.85
HET WIJNHUIS
Château de Guéry
Dit familiedomein van 23 hectare, gelegen in het hart van de Minervois, heeft kalkhoudende kleibodems die ideaal zijn voor wijnbouw. Onder leiding van René-Henry Guéry, een wijnbouwer in hart en nieren, worden hier niet alleen klassieke Minervois-wijnen geproduceerd, maar ook bijzondere Vin de Pays. De unieke terroireigenschappen worden versterkt door de constante aanwezigheid van wind; de Marin brengt vocht en verkoeling vanaf de zee, terwijl de Cerswarmte en droogte vanuit het Oosten brengt. Het domein streeft naar duurzame wijnbouw en plukt de witte druiven ’s nachts om hun frisheid te behouden.