Château de Guéry
Familiedomein in Minervois, geleid door René-Henry Guéry. Producent van duurzame Minervois en Vin de Pays wijnen, op kalkhoudende kleibodems met invloeden van de Marin en Cers.

Château de Guéry

CONSEIL
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
GEWÜRTZTRAMINER
Frisse aromatische wijn u met een rijke geur. Heeft een volle body met lange afdronk. Veel fruit: lychee, grapefruit, abrikoos, perzik, ananas, honing, gember. Goed te combineren met Chinese en Thaise gerechten die rijkelijk gekruid zijn. Indiase curry’s, pittige kazen.
VINIFICATIE
De wijn, afkomstig van diepe kalkachtige klei, ondergaat een thermo-gecontroleerde maceratie van 75 uur bij 8 tot 10°C. Na fermentatie gedurende 25 dagen bij 13 tot 16°C, rijpt de wijn in roestvrijstalen tanks.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
13.7 %
pH
3.47
RESIDUAL SUGAR (g/l)
0.9
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.45

CONSEIL
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
GEWÜRTZTRAMINER
Frisse aromatische wijn u met een rijke geur. Heeft een volle body met lange afdronk. Veel fruit: lychee, grapefruit, abrikoos, perzik, ananas, honing, gember. Goed te combineren met Chinese en Thaise gerechten die rijkelijk gekruid zijn. Indiase curry’s, pittige kazen.
VINIFICATIE
De wijn, afkomstig van diepe kalkachtige klei, ondergaat een thermo-gecontroleerde maceratie van 75 uur bij 8 tot 10°C. Na fermentatie gedurende 25 dagen bij 13 tot 16°C, rijpt de wijn in roestvrijstalen tanks.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
13.7 %
pH
3.47
RESIDUAL SUGAR (g/l)
0.9
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.45
HET WIJNHUIS
Château de Guéry
Dit familiedomein van 23 hectare, gelegen in het hart van de Minervois, heeft kalkhoudende kleibodems die ideaal zijn voor wijnbouw. Onder leiding van René-Henry Guéry, een wijnbouwer in hart en nieren, worden hier niet alleen klassieke Minervois-wijnen geproduceerd, maar ook bijzondere Vin de Pays. De unieke terroireigenschappen worden versterkt door de constante aanwezigheid van wind; de Marin brengt vocht en verkoeling vanaf de zee, terwijl de Cerswarmte en droogte vanuit het Oosten brengt. Het domein streeft naar duurzame wijnbouw en plukt de witte druiven ’s nachts om hun frisheid te behouden.