Château de Guéry
Familiedomein in Minervois, geleid door René-Henry Guéry. Producent van duurzame Minervois en Vin de Pays wijnen, op kalkhoudende kleibodems met invloeden van de Marin en Cers.
Château de Guéry
D'OR ET GIVRE
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
GEWÜRTZTRAMINER - VIOGNIER
Een honing zoete wijn, smaken van krentjes en karamel zijn duidelijk herkenbaar. De wijn is niet te zoet heeft nog veel fruit over.
VINIFICATIE
Deze wijn is gemaakt van twee percelen: een 15 jaar oude Gewurztraminer op klei-kalksteenbodem en een Viognier op Plio-Kwartair colluvium. De druiven worden laat geoogst, eind oktober tot begin november, en zijn overrijp, ingedroogd en soms botrytisaangetast. De oogst gebeurt handmatig, gevolgd door directe persing en langdurige fermentatie met inheemse gisten vanwege het hoge suikergehalte. Alleen in uitzonderlijke jaren wordt deze wijn geproduceerd.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14 %
pH
3.55
RESIDUAL SUGAR (g/l)
130
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.3
D'OR ET GIVRE
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
GEWÜRTZTRAMINER - VIOGNIER
Een honing zoete wijn, smaken van krentjes en karamel zijn duidelijk herkenbaar. De wijn is niet te zoet heeft nog veel fruit over.
VINIFICATIE
Deze wijn is gemaakt van twee percelen: een 15 jaar oude Gewurztraminer op klei-kalksteenbodem en een Viognier op Plio-Kwartair colluvium. De druiven worden laat geoogst, eind oktober tot begin november, en zijn overrijp, ingedroogd en soms botrytisaangetast. De oogst gebeurt handmatig, gevolgd door directe persing en langdurige fermentatie met inheemse gisten vanwege het hoge suikergehalte. Alleen in uitzonderlijke jaren wordt deze wijn geproduceerd.
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14 %
pH
3.55
RESIDUAL SUGAR (g/l)
130
TOTAL ACIDITY (g/l)
3.3
HET WIJNHUIS
Château de Guéry
Dit familiedomein van 23 hectare, gelegen in het hart van de Minervois, heeft kalkhoudende kleibodems die ideaal zijn voor wijnbouw. Onder leiding van René-Henry Guéry, een wijnbouwer in hart en nieren, worden hier niet alleen klassieke Minervois-wijnen geproduceerd, maar ook bijzondere Vin de Pays. De unieke terroireigenschappen worden versterkt door de constante aanwezigheid van wind; de Marin brengt vocht en verkoeling vanaf de zee, terwijl de Cerswarmte en droogte vanuit het Oosten brengt. Het domein streeft naar duurzame wijnbouw en plukt de witte druiven ’s nachts om hun frisheid te behouden.