Château de Guéry
Familiedomein in Minervois, geleid door René-Henry Guéry. Producent van duurzame Minervois en Vin de Pays wijnen, op kalkhoudende kleibodems met invloeden van de Marin en Cers.
Château de Guéry
INTELLIGENCE
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
VIOGNIER
Deze Viognier heeft een goudgele kleur, typerende aroma’s van perzik, abrikoos en acaciabloesem. In de mond goed geconcentreerd en vettig. Schoolvoorbeeld van Viognier. Past goed bij een frisse salade, gegrilde vis en bij Aziatische gerechten als sushi.
VINIFICATIE
De wijn, afkomstig van kalkachtig klei, ondergaat een koude maceratie van 24 uur bij 8 tot 10°C. Na 90 uur bij deze temperaturen, fermenteert de wijn 25 dagen bij 13,5 tot 17°C. Vervolgens rijpt hij 2 maanden op de fijne lies In roestvrijstalen tanks
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14.8 %
pH
3.54
RESIDUAL SUGAR (g/l)
1
TOTAL ACIDITY (g/l)
4.17
D'OR ET GIVRE
CHÂTEAU GUÉRY
DRUIF & WIJN
VIOGNIER
Deze Viognier heeft een goudgele kleur, typerende aroma’s van perzik, abrikoos en acaciabloesem. In de mond goed geconcentreerd en vettig. Schoolvoorbeeld van Viognier. Past goed bij een frisse salade, gegrilde vis en bij Aziatische gerechten als sushi.
VINIFICATIE
De wijn, afkomstig van kalkachtig klei, ondergaat een koude maceratie van 24 uur bij 8 tot 10°C. Na 90 uur bij deze temperaturen, fermenteert de wijn 25 dagen bij 13,5 tot 17°C. Vervolgens rijpt hij 2 maanden op de fijne lies In roestvrijstalen tanks
FRANKRIJK
AZILLE
ALCOHOLPERCENTAGE
14.8 %
pH
3.54
RESIDUAL SUGAR (g/l)
1
TOTAL ACIDITY (g/l)
.4.17
HET WIJNHUIS
Château de Guéry
Dit familiedomein van 23 hectare, gelegen in het hart van de Minervois, heeft kalkhoudende kleibodems die ideaal zijn voor wijnbouw. Onder leiding van René-Henry Guéry, een wijnbouwer in hart en nieren, worden hier niet alleen klassieke Minervois-wijnen geproduceerd, maar ook bijzondere Vin de Pays. De unieke terroireigenschappen worden versterkt door de constante aanwezigheid van wind; de Marin brengt vocht en verkoeling vanaf de zee, terwijl de Cerswarmte en droogte vanuit het Oosten brengt. Het domein streeft naar duurzame wijnbouw en plukt de witte druiven ’s nachts om hun frisheid te behouden.