Yvan & Co
Yvan & Co
LE CAZELOU ROUGE
YVAN & CO
DRUIF & WIJN
MERLOT
Deze rosé heeft een prachtige zalmroze kleur. De neus is bijzonder complex, waarbij delicate tonen van perzik harmonieus samengaan met subtiele aroma's van witte bloemen. Bij het proeven valt de wijn op door zijn verfijnde structuur, elegante balans en verfrissende karakter, wat hem tot een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers van rosé.
VINIFICATIE
De druiven worden geoogst en ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een temperatuur tussen 26-28°C. Na de fermentatie volgt een maceratieperiode van ongeveer tien dagen en het aftappen gebeurt op basis van proeverijen.
FRANKRIJK
PAYS D’OC
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
LE CAZELOU ROUGE
YVAN & CO
DRUIF & WIJN
MERLOT
Deze rosé heeft een prachtige zalmroze kleur. De neus is bijzonder complex, waarbij delicate tonen van perzik harmonieus samengaan met subtiele aroma's van witte bloemen. Bij het proeven valt de wijn op door zijn verfijnde structuur, elegante balans en verfrissende karakter, wat hem tot een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers van rosé.
VINIFICATIE
De druiven worden geoogst en ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij een temperatuur tussen 26-28°C. Na de fermentatie volgt een maceratieperiode van ongeveer tien dagen en het aftappen gebeurt op basis van proeverijen.
SPANJE
PAYS D'OC
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
HET WIJNHUIS
Yvan & Co
Yvan&Co streeft ernaar om de focus volledig op de wijn te leggen, los van naam, appellatie of regio. Het draait om het product zelf. Door ons te ontdoen van de beperkingen van appellations, kunnen we consumenten een unieke wijnervaring bieden. Deze wijnen zijn originele creaties, bedacht door ons, gebruikmakend van lokale druivenrassen, uitzonderlijke percelen en speciale vinificatietechnieken.
De Cazelou is een eerbetoon aan het terroir en de wijnboer. Ongeacht de weersomstandigheden werkt de wijnboer het hele jaar door in zijn wijngaarden. De naam Cazelou, afkomstig van het Occitaans “Cazel,” verwijst naar de kleine stenen hutjes in Zuid-Frankrijk waar wijnbouwers vroeger schuilden tijdens stormen.