Mas De La Devèze

Mas De La Devèze

MALICE ROUGE
MAS DE LA DEVÈZE
DRUIF & WIJN
GRENACHE, CARIGNAN
Zeer fruitige wijn met tonen van rijp rood en zwart fruit. In de mond is hij zeer soepel en smaakvol met een heerlijk fruitige afdronk en veel frisheid.
VINIFICATIE
Maceratie vóór de gisting van 36 uur. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (max 26°C). Regelmatig maar licht overpompen en neerslaan. Malolactische vergisting.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
14.5 %

MALICE ROUGE
MAS DE LA DEVÉZE
DRUIF & WIJN
GRENACHE, CARIGNAN
Zeer fruitige wijn met tonen van rijp rood en zwart fruit. In de mond is hij zeer soepel en smaakvol met een heerlijk fruitige afdronk en veel frisheid.
VINIFICATIE
Maceratie vóór de gisting van 36 uur. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (max 26°C). Regelmatig maar licht overpompen en neerslaan. Malolactische vergisting.
FRANKRIJK
TAUTAVEL
ALCOHOLPERCENTAGE
14.5 %
HET WIJNHUIS
Mas De La Devèze
Le Mas de la Devèze is een oud landgoed gelegen in de Pyrenees Orientales, Tautavel, aan de voet van de Corbières en vlakbij het beroemde Katharen kasteel Queribus. Het gebied staat bekend om zijn wilde en droge omgeving. Historisch gezien bestond het uit weilanden („devèzes”). Simon, een boer uit de Bouches-du-Rhône, en Nathalie, met een achtergrond in de commerciële wijnindustrie, besloten samen iets op te zetten in de wijnbusiness na de komst van hun kinderen. In 2012 kochten zij Mas de la Devèze, aangetrokken door de prachtige Corbières-streek en het uitzonderlijke terroir van de Agly-vallei.
De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.