Mas De La Devèze

Een historisch wijnlandgoed in de Pyrenees Orientales, geleid door Simon en Nathalie, bekend om zijn uitzonderlijke wijnen uit de Agly-vallei.

Mas De La Devèze

Artéise & Co brut 2004
D

PANDORE BLANC

MAS DE LA DEVÈZE

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

MACABEU, GRENACHE BLANC

Met zijn lichtgouden kleur is deze wijn zeer fijn houtig en heeft hij een mooie vettige rondheid. De neus is delicaat en fris, overwegend bloemig, met subtiele tonen van geroosterde amandelen. Het drukt met grote frisheid en soepelheid tonen van wit vruchtvlees en citrus uit, met een prachtige vanille-afdronk.

^

VINIFICATIE

Directe persing van de gekoelde oogst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze gekoeld bezonken. Maceratie voor de gisting van 36 uur. Vervolgens alcoholische vergisting gedurende 2 tot 3 weken bij gecontroleerde temperatuur van 16 - 17°C, voor een deel in tank en voor een deel in demi-muids. Twee derde van de blend rijpt gedurende 8 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 400 liter.

FRANKRIJK

TAUTAVEL

^

ALCOHOLPERCENTAGE

13.6 %

Artéise & Co brut 2004

MAURY GRENAT

MAS DE LA DEVÉZE

DRUIF & WIJN

MACABEU, GRENACHE BLANC

Met zijn lichtgouden kleur is deze wijn zeer fijn houtig en heeft hij een mooie vettige rondheid. De neus is delicaat en fris, overwegend bloemig, met subtiele tonen van geroosterde amandelen. Het drukt met grote frisheid en soepelheid tonen van wit vruchtvlees en citrus uit, met een prachtige vanille-afdronk.

VINIFICATIE

Directe persing van de gekoelde oogst. De most wordt vervolgens op natuurlijke wijze gekoeld bezonken. Maceratie voor de gisting van 36 uur. Vervolgens alcoholische vergisting gedurende 2 tot 3 weken bij gecontroleerde temperatuur van 16 - 17°C, voor een deel in tank en voor een deel in demi-muids. Twee derde van de blend rijpt gedurende 8 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 400 liter.

FRANKRIJK

TAUTAVEL

ALCOHOLPERCENTAGE

13.6 %

HET WIJNHUIS

Mas De La Devèze

Le Mas de la Devèze is een oud landgoed gelegen in de Pyrenees Orientales, Tautavel, aan de voet van de Corbières en vlakbij het beroemde Katharen kasteel Queribus. Het gebied staat bekend om zijn wilde en droge omgeving. Historisch gezien bestond het uit weilanden („devèzes”). Simon, een boer uit de Bouches-du-Rhône, en Nathalie, met een achtergrond in de commerciële wijnindustrie, besloten samen iets op te zetten in de wijnbusiness na de komst van hun kinderen. In 2012 kochten zij Mas de la Devèze, aangetrokken door de prachtige Corbières-streek en het uitzonderlijke terroir van de Agly-vallei.

De Agly-vallei wordt steeds meer erkend voor zijn uitstekende lokale wijnen, zowel in Frankrijk als internationaal. In het voorjaar van 2012 kochten Simon en Nathalie 6 hectare wijngaarden, die een jaar later werden uitgebreid tot 22 hectare. Deze uitbreiding stelde hen in staat om een grotere verscheidenheid aan terroirs en druivenrassen te cultiveren, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige wijnen.

Chateau de guery
Chateau de guery