Josmeyer

Iconische wijnmaker uit de Elzas en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we hun klassieke wijnen, met een focus op riesling en biodynamische wijnbouw.

Josmeyer

Artéise & Co brut 2004
D

PINOT BLANC - MISE DU PRINTEMPS

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

PINOT AUXERROIS, PINOT BLANC

Afhankelijk van het wijnjaar zal deze droge wijn heerlijk en delicaat zijn in de neus, met geuren van witte bloemen, gele perziken in warme jaargangen, of tonen van citrusschil met hints van jodium in een koeler jaar. De aanhoudende zuurgraad zorgt in de mond voor een harmonieuze ontwikkeling van florale en fruitige elementen en een subtiele zoutige toets.

^

VINIFICATIE

De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een rijping van enkele maanden op fijne droesem, tot het bottelen, wat meestal plaatsvindt zodra de lente aanbreekt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12.5 %

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

4.9

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

2

Artéise & Co brut 2004
D

PINOT BLANC - MISE DU PRINTEMPS

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

PINOT AUXERROIS, PINOT BLANC

Afhankelijk van het wijnjaar zal deze droge wijn heerlijk en delicaat zijn in de neus, met geuren van witte bloemen, gele perziken in warme jaargangen, of tonen van citrusschil met hints van jodium in een koeler jaar. De aanhoudende zuurgraad zorgt in de mond voor een harmonieuze ontwikkeling van florale en fruitige elementen en een subtiele zoutige toets.

^

VINIFICATIE

De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een rijping van enkele maanden op fijne droesem, tot het bottelen, wat meestal plaatsvindt zodra de lente aanbreekt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

12.5 %

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

2

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

4.9

HET WIJNHUIS

Josmeyer

Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.

De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.

Chateau de guery
Chateau de guery