Josmeyer

Josmeyer

PINOT GRIS - LE FROMENTEAU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
PINOT GRIS
Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een rijping van enkele maanden op fijne droesem, tot het bottelen, wat meestal plaatsvindt zodra de lente aanbreekt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.2
RESIDUAL SUGAR (G/L)
8

PINOT GRIS - LE FROMENTEAU
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
PINOT GRIS
Deze droge Pinot Gris wordt gekenmerkt door zijn stevige en vlezige structuur. In de neus geuren van bos, hazelnoten, bakkerij of zelfs sappige en zilte tonen, soms wildachtig, vaak gerookt, gegrild of zelfs geroosterd. De smaak, gedragen door het aardse karakter gekoppeld aan het fruit, is lang en aanhoudend dankzij een soepele maar aanhoudende zuurgraad.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De bezinking is natuurlijk. De gisting begint spontaan met lokale gisten in eeuwenoude vaten. Daarna volgt een rijping van enkele maanden op fijne droesem, tot het bottelen, wat meestal plaatsvindt zodra de lente aanbreekt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
13 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
8
TOTAL ACIDITY (G/L)
6.2
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.