Josmeyer

Iconische wijnmaker uit de Elzas en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we hun klassieke wijnen, met een focus op riesling en biodynamische wijnbouw.

Josmeyer

Artéise & Co brut 2004
D

SYLVANER - PEAU ROUGE

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

SYLVANER, SYLVANER ROUGE

Afhankelijk van het oogstjaar vinden we fruit uit de boomgaard, William-peer gemengd met bloemen en kruiden met een vlezige en sappige kant. De zuurgraad is lang en fijn en prachtig in harmonie met de zilte toets.

^

VINIFICATIE

De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in onze eeuwenoude vaten. Het wordt gevolgd door een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal in het voorjaar plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

11.5 %

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

5.5

 

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

2

Artéise & Co brut 2004
D

SYLVANER - PEAU ROUGE

JOSMEYER

DRUIF & WIJN

DRUIF & WIJN

SYLVANER, SYLVANER ROUGE

Afhankelijk van het oogstjaar vinden we fruit uit de boomgaard, William-peer gemengd met bloemen en kruiden met een vlezige en sappige kant. De zuurgraad is lang en fijn en prachtig in harmonie met de zilte toets.

^

VINIFICATIE

De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in onze eeuwenoude vaten. Het wordt gevolgd door een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal in het voorjaar plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.

FRANKRIJK

ELZAS

^

ALCOHOLPERCENTAGE

11.5 %

^

RESIDUAL SUGAR (G/L)

2

^

TOTAL ACIDITY (G/L)

5.5

HET WIJNHUIS

Josmeyer

Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.

De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.

Chateau de guery
Chateau de guery