Josmeyer
Josmeyer
SYLVANER - PEAU ROUGE
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
SYLVANER, SYLVANER ROUGE
Afhankelijk van het oogstjaar vinden we fruit uit de boomgaard, William-peer gemengd met bloemen en kruiden met een vlezige en sappige kant. De zuurgraad is lang en fijn en prachtig in harmonie met de zilte toets.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in onze eeuwenoude vaten. Het wordt gevolgd door een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal in het voorjaar plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
TOTAL ACIDITY (G/L)
5.5
RESIDUAL SUGAR (G/L)
2
SYLVANER - PEAU ROUGE
JOSMEYER
DRUIF & WIJN
SYLVANER, SYLVANER ROUGE
Afhankelijk van het oogstjaar vinden we fruit uit de boomgaard, William-peer gemengd met bloemen en kruiden met een vlezige en sappige kant. De zuurgraad is lang en fijn en prachtig in harmonie met de zilte toets.
VINIFICATIE
De druiven worden ongeveer 6 uur in hun geheel geperst in pneumatische persen. De gisting begint spontaan met lokale gisten in onze eeuwenoude vaten. Het wordt gevolgd door een sur lie rijping van enkele maanden, tot het bottelen, wat meestal in het voorjaar plaatsvindt. Vóór het bottelen wordt de wijn gefilterd. Indien nodig kan de zwavelwaarde op dat moment opnieuw worden aangepast.
FRANKRIJK
ELZAS
ALCOHOLPERCENTAGE
11.5 %
RESIDUAL SUGAR (G/L)
2
TOTAL ACIDITY (G/L)
5.5
HET WIJNHUIS
Josmeyer
Jos Meyer is een van de iconen van Noordman en een van onze oudste relaties. Sinds 1977 importeren we de klassieke Elzas wijnen van Jos Meyer. Het domein bezit ongeveer 28 hectare wijngaarden, met onder andere percelen in de prestigieuze Grand Cru’s Brand en Hengst.
De belangrijkste druif is riesling, maar Jos Meyer heeft ook een breed scala aan andere druiven aangeplant, zoals Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Sylvaner. In de jaren ’90 begon de familie Meyer met de overgang van conventionele naar biologische en vervolgens biodynamische wijnbouw, wat hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstreept.